האתר בתהליך הרצה! בנתיים אפשר להזמין רק דרך הסניפים שלנו!

סוגי חסה

סוגי חסה

סוגי חסה נפוצים בישראל - המדריך המלא

חסה היא ירק עלים הידוע במרקמו הפריך ובטעמו העדין והמרענן. רבים ברחבי העולם, צורכים חסה באופן יום יומי במגוון מנות החל משייקים ועד לסלטים, סנדוויצים ואף במנות גריל. עלי חסה הם בדרך כלל ירוקים, אם כי ישנם סוגי חסה שונים בעלי עלים אדומים או סגולים. 

 

החסה דלה בקלוריות ומהווה מקור מצויין לויטמינים A ו-K, חומצה פולית וסיבים תזונתיים התורמים לתחושת השובע. בעבר, היא נחשבה למנת חלקם של צמחוניים או טבעוניים בלבד וכיום, עם המודעות לשמירה על אורח חיים בריא ומגוון, ניתן לראות אותה מכבבת בתפריטים של מסעדות בינלאומיות ובמגוון מנות מעניינות.

 

במאמר זה, ניתן טיפים מקצועיים לאחסון חסה, נענה על שאלות נפוצות וכמובן, נסקור את סוגי החסה השונים בישראל, ביניהם חסה רומית, חסה אייסברג ועוד.  

 

סוגי חסה בישראל 

בישראל מגדלים מבחר סוגי חסות שונים, חלקם נפוצים ומוכרים יותר וחלקם פחות. 

להלן רשימה של חלק מזני החסה הגדלים בישראל ומאפייניהם:

חסה רומית

זן חסה פופולרי מאוד בישראל המוכר בשם חסה ערבית, בעל מרקם פציח וקריספי במיוחד. לחסה זו, עלים ארוכים ודקים, עם טעם עדין ומעט מריר. זוהי חסה קריספית ומושלמת כבסיס לסלטים ולשילוב בכריכים ומשתלבת נהדר עם כל רוטב או תוספת.

היא מאוד ורסטילית בזכות העובדה שהיא אינה 'נובלת' או מאבדת מהקריספיות שלה, לאחר ערבובה עם רטבים שונים. 

חסה אייסברג

חסה קטנה ועגולה, עם עלים עדינים ונימוחים, בעלי מרקם קל ופריך. חסה אייסברג, משמשת פעמים רבות כבסיס לסלטים ואף כחלק מהגשה של מנות מסוימות כמו נאמס או אפילו בתור תחליף דל פחמימה וקלוריות ללחם. 

חסה קיסר

חסה ירוקה, קריספית, בשרנית וטעימה המשתלבת נהדר בסלטים, בשל העובדה שהיא שומרת על מרקמה הפריך גם אחרי שידוכה לרוטב. זוהי החסה בה משתמשים בסלט קיסר הפופולארי. 

חסה סלנובה

זן חסה חדש יחסית שפותח בשנים האחרונות ומציע חסה אחרת במרקם ובטעם. חסה סלנובה נקצרת כשהעלים שלה עדיין קטנים ונימוחים והיא בעלת מבנה ייחודי של עלים בודדים המחוברים לליבה המרכזית. ניתן למצוא סלנובה אדומה, ירוקה או משולבת והיא מעולה בתור בסיס לסלטים, כריכים ואפילו שייקים. 

 

טיפים לבחירה ואחסון חסה

- לשטוף אותה היטב לפני השימוש כדי להסיר לכלוך או מזיקים.

- כדי לשמור על טריותה לאורך זמן, כדאי לשמור אותה במקרר.

- כדי להימנע מחיתוך לא נכון ומפגיעה במרקם העלים, מומלץ לחתוך חסה עם סכין חדה. 

-כאשר קונים חסה, כדאי לבחור בכזו עם עלים מוצקים, פריכים וללא פגמים נראים לעין המעידים על חוסר טריות. 

- כדי להוסיף רעננות ולהעשיר את התפריט היומי, כדאי לשלב חסה בכריך הבוקר או הערב, בסלטים ואף במנות צלויות. 

 

שאלות נפוצות על חסה 

ש: מהי הדרך הטובה ביותר לאחסן חסה?

ת: כדאי לאחסון חסה באותה הצורה שבה היא מגיעה מהסופר או מהירקן כלומר, בשקית או קופסא מחוררת במקרר.

 

ש: האם אפשר לאכול את גזע החסה?

ת: כן, גבעול החסה הוא אכיל ומזין מאוד ועם זאת, יש לקחת בחשבון שטעמו מר מאוד.

 

ש: מהו הערך התזונתי של החסה?

ת: החסה דלה בקלוריות ועשירה בסיבים, ויטממינים ומינרליים, מה שהופך אותה למצויינת עבור אלו שרוצים לשמור על תזונה בריאה. היא מכילה ויטמינים כמו A, C ו-K ומינרלים כמו סידן וברזל.

 

לסיכום

בישראל קיימים סוגים רבים ושונים של חסה, הנבדלים זה מזה בטעם, במרקם ולעיתים גם בצבע. 

 

אצלנו ב'בוסתן השכונה', תוכלו למצוא זני חסה שונים המגיעים מהשדה אליכם כולל חסה אייסברג, חסה ערבית ועוד. 

את כל סוגי החסה, הירקות והפירות שלנו, תוכלו להזמין במשלוח און ליין עד לפתח הבית או בהגעה לאחד מהסניפים שלנו בכיכר המדינה ,נווה אביבים וצה"ל בתל אביב ולהנות מתוצרת ישראלית, טרייה ואיכותית.

 

לקבלת פרטים נוספים, לבירורים ולמענה על שאלות, הנכם מוזמנים לפנות אלינו בטלפון וב-WhatsApp  במספר 050-8695959. 

 

סוגי חסה